✅ פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט העליון ערעור על העונש שגזר ביהמ"ש המחוזי בירושלים על חסיד ויזניץ שיכון אלימלך שטרן, חרדי מבית שמש, שהורשע בקשר עם סוכן חוץ איראני וקשירת קשר לאיומים. הותרת העונש של 3 שנות מאסר על כנו, טוענת המדינה בערעור, "עלולה לעודד את התופעה ולסכן את ביטחון מדינת ישראל ואזרחיה, והדברים אינם נאמרים לשם הגזמה"
✅ למרות שאנו במלחמה היועצת המשפטית רודפת את בני הישיבות - דניאל גרובייס: בקהילה החרדית בנווה שאנן בחיפה טוענים כי המשטרה הצבאית מחפשת בחור וקוראים לתושבים לא לפתוח דלתות
✅ רבנים הזהירו את המחבלים והקנאים שלא יגיבו אם חלילה יעצרו בחורי ישיבה מבלי שיקבלו אישור מגדולי ישראל מפני שנאו בזמן מלחמה וזה יכול לגרום להכפשת החרדים - האזהרה באה בעקבות נסיונות המשטרה הצבאית לעצור בחורי ישיבה היום
✅ בתמיכת ש"ס ודגל התורה: מליאת הכנסת אישרה את עדכון תקציב המלחמה ברוב של 53 בעד, 45 נגד, גולדקנופף וטסלר הצביעו נגד, ח"כ פרוש נעדר בעקבות שהות בחו"ל לשמחה משפחתית. גם הח"כים הערבים נעדרו.
✅ למרות המלחמה, בישראל מעריכים שטראמפ יגיע לישראל ליום העצמאות. משרד החינוך, המתקצב את הטקס, כתב במכתב רשמי כי ישנה 'היתכנות גבוהה' להגעתו של נשיא ארה"ב (כאן חדשות)
✅ ערוץ 7: נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לחנינה בזירת הפגיעה בזרזיר: "בסופו של דבר כבודנו, עצמאותנו וריבונותנו הם לא למכירה אצל אף אחד. ויחד עם זאת, אני אגיד שאני אתייחס כמובן לבקשת החנינה, כשהיא תגיע, בצורה הכי עצמאית, הכי חופשית, ללא לחצים וללא רעשים, משום כיוון, בניקיון דעת וניקיון כפיים".
✅ ׳ערוץ 14׳: המגעים לאיחוד פוליטי בין משה כחלון לבני גנץ התפוצצו בשלב זה. כחלון דרש לעמוד בראש הרשימה המשותפת, אך גנץ סירב לוותר על המקום הראשון.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.