רשימת הבלוגים שלי

יום רביעי, 11 ביוני 2025

מבזקים - בשעת לילה מאוחרת


 ✅ עמית סגל: מסתמן: בבצ׳יק וגולדקנופף שוב נשארו לבד. חלק מהעיצומים יחולו אחרי שנה, חלק אחרי חצי שנה. הגבלות מסוימות על מלש״בים חרדים יחולו מיידית הרעיון אומר: אם אתה לומד תורה אז תלמד, אל תעשה הכשרות ולא לימודים אקדמיים.

✅ שאלת השאלות האם גולדקנופף מתפטר מחר מתפקיד שר השיכון יחד טסלר שמכהן כסגן שר - באשר לפרוש הוא ישאל את הגדולים שלו ויעשה כפי שיורו לו

✅ שילה פריד: באמצע הפגישה עם אדלשטיין הנציגים החרדים יצאו ושוחחו עם המנהיג הליטאי הרב הירש שיחה ממושכת ועדכנו אותו בהתפתחויות .

✅ סגן השר אורי מקלב עדכן מקודם את הרב הירש השוהה בחו"ל על ההתפתחויות במשא ומתן עם אדלשטיין. נרשמה התקדמות זהירה. (אלי הירשמן)

✅ יקי אדמקר: גולדקנופף ובבצ׳יק שוב הפסידו בקרב הפוליטי שניהלו במשבר הגיוס. הם, בהוראת האדמו״ר מגור, הובילו מהלך להצבעה על פיזור הכנסת ונותרו ברגע האחרון לבדם. האם עכשיו השר גולדקנופף יתפטר מהממשלה?

✅ יואלי ברים: נדמה שסעיפי החוק המוצע נלקחו מארכיון  כללי ההתנהגות הוותיקים של משגיח ממוצע בישיבת תפרח: אסור לעשות רישיון, אסור ללכת לאקדמיה, אסור לטוס לחו"ל

✅ מבית מרן מנהיג דגל התורה הגר"ד לנדו נמסר, כי לאור הודעות לא אחראיות ולא מאומתות שהתפרסמו בשעה האחרונה, רצוי להעמיד דברים על דיוקם
מאחר וחלה התקדמות משמעותית בנושאים העקרוניים של פרטי החוק, אישר מרן הגר"ד לנדו בדקות האחרונות לח"כים להיערך לאפשרות של דחיית ההצבעה בעד פיזור הכנסת בשבוע, ובלבד שתושג הסכמה והתחייבות גם בנושא האקוטי של לוחות הזמנים לחקיקה - הסכמה שכרגע טרם הושגה.
בקיצור: מוכנים עקרונית לדחייה של שבוע

✅ ישי כהן: בדגל התורה מתעקשים שלא להכריז על דחיית המשבר כל עוד אין הסכמה על  לוח זמנים של החקיקה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.