רשימת הבלוגים שלי

יום חמישי, 13 בפברואר 2025

"היום בתניא" ט"ו שבט


 "היום בתניא" ט"ו שבט 
תניא "ליקוטי אמרים"
המשך פרק כ"ד (עמוד ל')
שנה פשוטה

משתטה וחוטא:
על הפסוק "כי תשטה אשתו" (המדבר באישה סוטה) דרשו חז"ל "אין אדם עובר עבירה אלא אם כן נכנס בו רוח שטות".
לאור מה שלמדנו, שבכל עבירה (גם  הקלה ביותר) נפרד האדם "מיחודו ואחדותו יתברך" (מאחדותו עם הקב"ה). נבין, שכל מי שמרשה לעצמו לחלק  בין עבירה לעבירה (שעל האחת הוא ימסור את נפשו שלא להיכשל בה, ואילו האחרת אינה מפריעה לו), הוא פשוט משתטה!
וכפי שמתברר, לולי ה"רוח שטות" הנכנסת בו באדם, הוא לא היה נכשל בעבירה (גם כשמדובר בנשים ש"דעתן קלה").

רוח השטות שבאדם:
האדם הוא יצור המורכב מגוף ונפש, וביהודי אף משולבים נפשו האלוקית והנפש הבהמית - כך שאם את כוחות מסירות הנפש המתגלים ביהודי ניתן לייחס לנפש האלוקית. הרי שמצד הגוף של האדם, יתכן שתיפעם בקרבו גם ה"רוח שטות".
"רוח שטות" זו פעולתה כפולה:
א. היא מכסה מעלימה ומסתירה על האהבה המסותרת שבנפש האלוקית, ועל ידי זה היא פשוט מביאה את האדם שישכח על ה'.
ב. היא משטה את האדם, בהבעתה שאין כל העבירות חמורות בצורה שוה (כך שיש דברים שאפשר לזלזל בהם). במישור הרחב יותר, "רוח שטות" זו יודעת להבטיח לאדם, שגם אם יכשל בשאר העבירות (שאינן קשורות בעבודה זרה), הוא ישאר ביהדותו.

המשתטה גרוע מחיות רעות:
המשתטה וחוטא, הוא בתכלית הפירוד מהקב"ה, יותר מהקליפה הרוחנית הנקראת "עבודה זרה" ומכל היצורים הטמאים הנמצאים בעולם. ולמעשה, הוא אף יותר גרוע מכל החיות הרעות הנמצאות בעולם - שכן, אם החיות הללו מזיקות הרי ש"פקודתו יתברך שמרה רוחם" (הם בסך הכל ממלאים אחר הפקודה שניתנה להם מלמעלה). והוא בהתנהגותו השלילית, עם בחירתו החופשית הוא עושה מעשה שמפריד אותו מקדושתו יתברך
חבר  נכבד:
קראת ונהנית, העבר הלאה את "היום בתניא" לחבריך ולמכריך. הביאור היומי מובא כאן במקורו מכתביו של הרב יקותיאל גרין  ע"ה מחבר באור התניא משכיל לאיתן  ועשרות ספרי חסידות לעם הנמצאים בכל בית כנסת, בכל בית חב"ד ובכל בית חסידי. 
🕯️ לע"נ הרה"ח הרה"ג הרב יקותיאל גרין ע"ה נפטר ב' אדר א תשפ"ב ומרת רחל גרין ע"ה  נפטרה ז’ שבט תש”פ

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.