דפים

יום ראשון, 14 ביוני 2026

 

✅ הגדולה בהיסטוריה: ספייס X של אילון מאסק גייסה 75 מיליארד דולר לפי שווי של 1.77 טריליון דולר. החברה של אילון מאסק תחל להיסחר בשעות אחר הצהריים בוול סטריט, אחרי שהנפיקה כ-555 מיליון מניות במחיר של 135 דולר לכל אחת (ווינט)

✅ ח"כ ניסים ואטורי, חבר ועחו"ב, למשי וגדלוביץ' ב'קול ברמה': "טראמפ לא מכתיב לנתניהו מה לעשות. אנחנו לא מבקשים אישור לפני שתוקפים בביירות, אנחנו מודיעים. ברגע שישראל מותקפת היא נותנת בראש בחזרה. לא מחכים לאישור של אף אחד".

✅ הנשיא טראמפ חוגג בסופ"ש הקרוב יום הולדת 80. החגיגות יתקיימו באירוע גרנדיוזי ברחבת הבית הלבן.

✅ לאחר שהנשיא טראמפ הצהיר כי החתימה על מזכר ההבנות תקרה מחר, בסוכנות הידיעות פארס מדווחים: "למרות דברי נשיא ארה"ב - לא תערך חתימה מחר כי מסמך ההבנות עדין לא הושלם והפוסט שפרסם הוא מהלך שנועד ללחוץ על צוותי המו"מ".

✅ שגריר ארה"ב לאו"ם מייק וולץ בפוקס ניוז: לנשיא טראמפ יש כל כוונה שהעסקה הזאת תיסגר ותתקדם. חיזבאללה תקף את ישראל, הם לא אוהבים את הויתורים שאיראן עושה

✅ שר ההגנה הבריטי הגיש את התפטרותו לראש הממשלה קיר סטארמר, על רקע אי הקצאת תקציב ביטחוני שהולם את צרכיה של בריטניה. בריטניה לא משקיעה מספיק בצבא שלה - כך ע"פ שר ההגנה היוצא שלה (אבו עלי)

✅ נתון מאוד מעניין על ידי OPEC: ירידה של 19% בתקופת הנפט האיראני בחודש האחרון. המשמעות: איראן החלה לצמצם את פעילות בארות הנפט, כלומר, המצור כבר התחיל להשפיע על בארות הנפט עצמם - והפסקת תפוקת נפט מקשה מאוד להפעיל באר נפט מחדש (עמיחי שטיין).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.