דפים

יום חמישי, 30 באפריל 2026

מבזקים

 

✅ דורון קדוש: עדכון על המשט לעזה: 21 כלי שיט נעצרו במהלך הלילה ע״י לוחמי חיל הים - מתוך 58 כלים שמשתתפים במשט. כלל ההשתלטות על הכלים הושלמה בתוך שעות ספורות, לפני אור ראשון. האירוע הסתיים בשלב זה ללא אירועים חריגים, ללא אלימות וללא התנגדות או נפגעים.

✅ יוסי יהושוע: איום הרחפנים בלבנון עלול להיות אסטרטגי בגלל שאין לו פתרון. מלבד הסוגיה האיראנית  - זה הדבר שמעסיק כיום את הצמרת המדינית והביטחונית.

✅ צה"ל מדלל כוחות בדרום לבנון: חטיבת הצנחנים הועברה לרצועת עזה, וחטיבת הנח"ל לגזרת יהודה ושומרון. גם מפקדות האוגדות 98 ו-162 סיימו את פעילותן בצפון.

✅ לפני בחירות האמצע בארה"ב: בית המחוקקים של פלורידה אישר מפת מחוזות קונגרס חדשה, שעשויה להעביר ארבעה מושבים בבית הנבחרים האמריקני מידי הדמוקרטים לרפובליקנים בבחירות בנובמבר

✅ הנשיא טראמפ צפוי לקבל היום תדרוך ממפקד פיקוד המרכז בראד קופר על תוכניות חדשות לפעולה צבאית אפשרית נגד איראן - כך דיווח אתר אקסיוס. לפי הדיווח, פיקוד המרכז הכין תוכנית לגל תקיפות ״קצר ועוצמתי״ נגד איראן, שיכלול ככל הנראה גם מטרות תשתית.

✅ דיווח בוול סטריט ג'ורנל: ארה"ב מנסה לגייס מדינות לקואליציה חדשה שתעזור לאבטח ספינות שמנווטות במצר הורמוז. מטרת הקואליציה - לחלוק מידע, לתאם באופן דיפלומטי ולעזור לאכוף סנקציות.

✅ טראמפ: קנצלר גרמניה צריך להשקיע יותר זמן בסיום המלחמה בין רוסיה לאוקראינה (ביחס אליה היה חסר השפעה לחלוטין!) ולתקן את ארצו השבורה, במיוחד בנושאי הגירה ואנרגיה, ופחות זמן בהתערבות עם אלו המנסים להסיר את איום הגרעין האיראני, והופכים את העולם, ובכללו גרמניה, למקום בטוח הרבה יותר!

✅ שני מועמדים של מפלגת הירוקים בבריטניה נעצרו בחשד להסתה לשנאה גזעית לאחר שהגדירו ברשת את הפיגוע אתמול במדינה כ"נקמה". (12)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.