דפים

יום שני, 30 במרץ 2026

מבזקים

 

✅  הנשיא טראמפ על המצב באיראן: ״הם מושמדים עכשיו. הם יוותרו על נשקים גרעיניים. ייתנו לנו את האבק הגרעיני (החומר המועשר), ואז תהיה להם מדינה נהדרת שוב. אך אם לא יעשו זאת לא תהיה להם מדינה״.

✅  הנשיא טראמפ בראיון ל׳פייננשל טיימס׳: “אני רוצה להשתלט על הנפט האיראני. אולי נשתלט על האי ח׳ארג, ואולי לא - יש לנו הרבה אפשרויות. זה אומר שנצטרך להיות בח׳ארג לזמן מה, אני לא חושב שלאיראנים יש שם הגנה, נשתלט על האי בקלות מאוד”.

✅ דוברת הבית הלבן קרוליין לוויט: השיחות עם איראן נמשכות ומתקדמות היטב. מה שאיראן אומרת בפומבי לא משקף את מה שמתרחש. יש הזדמנות של פעם בדור לאיראן להגיע להסכם עם ארה"ב. אם איראן תדחה את ההזדמנות, הצבא האמריקני מוכן לתת לנשיא טראמפ את כל האופציות כדי להבטיח שאיראן משלמת מחיר כבד

✅ דיווח בניו יורק טיימס: מאות חיילי הכוחות המיוחדים של צבא ארה"ב, כולל מיחידות "הריינג'רים" ו"אריות הים", הגיעו למזרח התיכון והם מצטרפים ל-2,500 לוחמי מרינס ו-2,500 מלחים שהגיעו בימים האחרונים. הם עשויים לשמש לאבטחת אזורים במצר הורמוז, להשתלט על האי ח'ארג או לסייע במבצע לחילוץ האורניום המועשר של איראן.

✅ דיווח בניו יורק טיימס: ממשל טראמפ אפשר למכלית נפט ענקית מרוסיה להגיע לקובה, אחרי חודשים של סגר נפט אפקטיבי, ומעניק למעשה גלגל הצלה, לפחות זמני, למשטר שנמצא בחוסר יציבות דרמטי. משמר החופים האמריקני קיבל הוראה שלא למנוע מהמכלית של ממשלת רוסיה, הנושאת 730 אלף חביות נפט, להגיע לאי - והיא צפויה לפרוק את המטען ביום שלישי. הסיבה להחלטה לא ברורה לגמרי, אך היא מאפשרת לממשל להימנע כרגע מעימות עם רוסיה

✅ גיא אלסטר: נשיא מצרים א-סיסי לחוץ מהמלחמה באיראן והאפשרות שהחות'ים יחסמו שוב את הים האדום, ושב להתרפס בפני טראמפ: "רק אתה יכול לסיים את המלחמה" (כן, הוא גם מי שהתחיל אותה). הוא מזהיר שמחיר חבית נפט עלול להגיע ליותר מ-200 דולר.

✅ הרשות הפלסטינית מגנה את אישור חוק עונש מוות למחבלים: מדובר ב"פשע מלחמה נגד העם הפלסטיני"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.