דפים

יום רביעי, 12 במרץ 2025

מבזקים

 

✅ מרדכי הלפרין: מרן הגרמ"ה הירש אמר לח"כי 'דגל התורה': "יש חשש שהדינמיקה שתיווצר אחרי פרישת גור מהממשלה - היא שהממשלה כולה תיפול. לכן צריך לנהוג בזהירות עם ההתבטאוית, צריך שהממשלה תמשיך בינתיים"

✅ עמיאל ירחי: יולי אדלשטיין בדיון על חוק הגיוס: ״אם יבוא מזכיר הממשלה או משרד הביטחון ויגידו לי לסיים עד תאריך מסוים, זה לא יסתיים בתאריך הזה, אף אחד לא יקבע לי ככנסת מתי אני מסיים את התהליך״ .

✅ הלפרין ב'קול חי': יו"ר ש"ס אריה דרעי הוקלט בישיבת הסיעה - "אני לא משתמש באיומים ולא מאיים, למה זה הבית שלנו הממשלה אז אני לא מאיים על הבית". דרעי חשף לח"כים שאיים "אין תקציב!" על כספים לשיקום ערים בצפון, מי שנחלץ לסייע היה סמוטריץ' 

✅ השר מאיר פרוש מברך בשם הממשלה על הצעת החוק של ח"כ יעקב אשר למתן שכר לחברי מועצה: "כיו"ר שלומי אמונים, המונה יותר מ-30 נציגים ברשויות המקומיות, אני יודע להעיד שחברי מועצה הם אנשים שכל כולם מסורים לציבור. המצב בו אנשים אשר משרתים באופן הכי ישיר את הציבור לא מקבלים שכר הוא פשוט עוול. לא מדובר בחוק לטובת חברי המועצה, מדובר בחוק לטובת הציבור"

✅ הלפרין ב'קול חי': בדיון בלשכת רה"מ על הקשיים החרדים בתקציב התברר שהאוצר מתעקש שהגננות החרדיות יהיו עם "רקע אקדמאי" כדי לקבל תוספת תקציב, אבל בגצ כבר קבע על גננות בחינוך מיוחד שאין כזה צורך. נתניהו אמר: "כשעוצרים תוכניות כאלו אני תמיד שואל 'למה?' ולמצוא פתרון". גפני הגיב: "פקידי האוצר מזלזלים בנו, צריך שזה ייפסק"

✅ סערה במליאת הכנסת בדיון על הצעת החוק של ישראל ביתנו לשלילת זכות ההצבעה מלומדי תודה. השר מאיר פרוש לח"כ עודד פורר: "מה אתה צורח? ליברמן אמר לך שלא תהיה בקדנציה הבאה כי אתה לא עובד מספיק קשה? שכחתם שליברמן היה שר אוצר בזכות רע"מ?"

✅ ח״כ מתן כהנא מסית בראיון ל׳סרוגים׳ נגד נציגי הציבור החרדי: ״הם לא מבינים בכלל את הסיטואציה שבה אנחנו נמצאים, הם לא מבינים מה  עובר עלינו. אין שום דבר בחיים שלהם, שהכשיר אותם להבין את הדברים האלה. אבל אנחנו צריכים בסנקציות כלכליות משמעותיות לשנות את ההתנהגות שלהם״ 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.