דפים

יום ראשון, 2 באפריל 2023

וידר איים לפנות לבית המשפט וראש עירית בני ברק הקפיא את המינויים

 
מבוכה לראש עיריית בני ברק: בעקבות פנייתו של חבר המועצה יעקב וידר משרד הפנים הורה לעיריית בני ברק להקפיא שורה של מינויי בכירים והקמת אגפים חדשים | יעקב וידר: "במשמרת שלי כספי הציבור אינם הפקר"

משרד הפנים הורה לעיריית בני ברק להקפיא שורת מינויים של מנהלי אגפים חדשים שעלותם הייתה אמורה להסתכם בעשרות מיליוני שקלים.

כזכור חבר מועצת העיר בני ברק, יעקב וידר, פנה למשרד הפנים, באמצעות עורך דינו, נתנאל רוזנשטיין, ודרש שיורה על עצירה מיידית של שורת מינויים תמוהיים של עשרות מנהלי אגפים חדשים בעיריית בני ברק, שעלותם ועלות האגפים החדשים שיוקמו בעבור חלקם מגיע לעשרות מיליוני שקלים מכספי הציבור. 

בישיבת מועצת העיר שקדמה לפנייתו של וידר התבקשו חברי מועצת העיר לאשר שורה של עשרות מינויי בכירים, שמספרם הכולל מהווה תוספת של 40% ממצבת מנהלי האגפים הקיימת.

בפנייתו למשרד הפנים טען וידר כי מדובר "בחלוקת הטבות ותופינים למקורבים פחות משנה לפני הבחירות ברשויות המקומיות, וכי המינויים בוצעו בחטף ובניגוד לחוק". 

במהלך הדיון במועצת העיר זעם חבר המועצה וידר על ההתנהלות העירונית ואמר כי "עסקני העירייה מנותקים לגמרי - בזמן שתושבי בני ברק קורסים מהנטל הכלכלי, בעיריית בני ברק עסוקים בתפירת ג'ובים ותופינים למקורבים בעלות של עשרות מיליונים מכספי התושבים, אעשה הכל כדי לעצור את העושק מהציבור".

משרד הפנים התמהמה מלהשיב לפנייה, בניגוד לחוק, אולם לאחר לחצו של וידר והודעתו כי בכוונתו לפנות לבית המשפט במידה ומשרד הפנים לא יבצע את חובתו, הורה משרד הפנים לעיריית בני ברק להקפיא את המינויים. 

יעקב וידר, חבר מועצת העיר ויו"ר סיעת הליכוד, אמר בתגובה: "יותר מידי שנים עסקני העירייה התרגלו לעשות בכספי הציבור ככל העולה על רוחם - במשמרת שלי הם נאלצים להתרגל לכך שכספי הציבור אינם הפקר עוד"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.