דפים

יום שני, 29 באוגוסט 2022

מבזקים

 

🔎  הנציגים מתולדות אברהם יצחק בהעדה החרדית, קיבלו  הוראה מראשי הנהלת איחוד מוסדות תולדות אברהם יצחק לבל ישתתפו בהצבעה על מינוי הגר"מ שטרנבוך לגאב"ד העדה החרדית עקב זאת שראשי הנהלת העדה לא דורשים מקהילת תו"א לקיים את פסק בי"ד שתו"א צריכים לדאוג שהבנין בעונג שבת יהיו שייך לתוא"י ועד היום עדיין לא העבירו את הבעלות ע"ש תוא"י בלשכת רישום מקרקעין

🔎  אלי ביתאן: דריכות במאה שערים: הערב בשעה 20:00 יצביעו 40 חברי הנהלת "העדה החרדית" על מינוי גאב"ד חדש. השם המרכזי: זקן הפוסקים הראב"ד הרב משה שטרנבוך בן ה-96. מתנגדיו מאיימים בפיצול "העדה" אם ייבחר לתפקיד, ומאידך התומכים עמלים להשיג תמיכה מהאדמו"ר מסאטמר. במקרה של תיקו 20:20 המועמד נופל .

🔎  ‏בנו של הרבי מתולדות אהרן הרה"צ רבי ישראל יוסף קאהן ראש כולל באר יוסף ששהה בשבת מחוץ לירושלים במסגרת שבת התאחדות עם תלמידי הישיבה, חזר במוצאי שבת לביתו בשכונת בית ישראל וגילה את דירתו ריקה מחפצי יוקרה וכסף. בודקים מצלמות באזור להתחקות אחר הגנבים

🔎  בכיר ב'דגל התורה' מתנער בשיחות סגורות מההצהרות הלוחמניות של מוטקה בלוי ואבי גרינצייג ברשתות החברתיות: "השניים הללו מחרחרים מלחמה ורוצים בכח לראות דם ברחובות תוך חילול השם עצום, זאת בניגוד לדעת תורה שמכוונת אותנו לקדש שם שמים; חשוב שב'אגודה' ידעו שהם לא מייצגים אותנו ושעדיין לא התקבלה החלטה האם רצים בנפרד"

🔎  גורם המקורב לאחד מרבני ש"ס בירושלים אמר לפרגוד: אריה דרעי מסרב למנות נשיא למועצת חכמי התורה ומעוניין לנהל 'בנתיים' את ש"ס בעצמו בלי "גדול עומד על גביו" ---- "הוא עצמו ממנה את מי שנח לו למנות למועצת חכמי התורה הוא ימנה, השיקול שלו מי יעשה לו חיים קלים ולמי לא יצטרך לעשות חשבון בבואו לקבל החלטות בעתיד, אריה באמת מאמין שהוא עצמו הראוי להחליט בכל דבר ורק צריך סמכות רוחנית רשמית. דרעי ממנה למעשה את רבותיו ואין מבוגר שיאמר לו דעה". ---- מנגד גורם אחר בש"ס אמר: דרעי הוא האדם שהחזיק את ש"ס עשרות שנים וכולם סומכים עליו בלב שלם" 

🔎  עידן יוסף: שרת התחבורה מרב מיכאלי טוענת שקיימת "תופעה" של הדרת נשים בקווי התחבורה הציבורית, אך במשרדה  מסרבים להציג כל הוכחה לכך. בקשת ניוז1 לקבל נתונים מספריים בעניין נותרה בלא מענה. ההצעות של מיכאלי לפתרון ה"בעיה" אינן מציאותיות

🔎  יעקב ריבלין: אם המאבק של דגל מול אגו״י הוא באמת אידאולוגי הנה פתרון פשוט: בלוק טכני והפרדות לאחר הבחירות. אבל בהיות ושם המשחק הוא המקום של פינדרוס והאגו של גפני זה אפילו לא עולה במחשבה. .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.