דפים

יום שני, 3 באוגוסט 2020

מבזקים

פרופ' רוני גמזו בתדרוך כעת לעיתונאים החרדים: "אני יודע שזה מרגיז שיש הבדלים בין בתי הכנסת למסעדות, זה מרגיז וכואב גם לי ואני ישנה את זה. זה תהליך שיקח זמן אבל ישונה".

עוד מפרופ' גמזו: בבתי הכנסת שהם חללים סגורים צריכים מגבלה לפי גודל המקום וזה בעייתי לעשות השוואה לשטיבלים קטנים לבין בתי כנסת גדולים. קל להודיע את ההוראות אבל קשה לבצע בפועל וגם לאכוף.

עוד מפרופ' גמזו: "מה שהכי חשוב עכשיו זה הרשויות שהם אדומות לשנות אותם. ועל כל הציבור לתת גב וחיזוק לזה. אני רוצה לתת כח לציבור שיפעל ויוביל בעצמו להקטין את התחלואה. פינוי למלונות נעשה בצורה תורה. לשים מסיכה בכל מקום סגור. גם במרחק מהשני".

עוד מפרופ' גמזו: "אני חושש מאוד מתקופת השמחות, מתקרבים באופן שההדבקה מתרחשת וזה הופך לגל. אני רואה א' אלול חזרה של הישיבות, וימים נוראים ולכן צריך להישמר מאוד והמנהיגות של הציבור יחד עם המגזר יכולים להוריד את התחלואה".

'כאן 11': משרד הבריאות שוקל הגבלות בביתר עלית, מודיעין עלית, ואלעד, לאפשר ליציאה לעבודה בלבד:

יו'ר סיעת ש"ס ח"כ מיכאל מלכיאלי בוועדת חוקה: "השר דרעי יזם את החלטת הממשלה לפיה 7 אחוז מעובדי הנציבות יהיו חרדים, אך אנחנו רחוקים מהיעד והחמור מזה- זה שילובם בתפקידי חוטבי עצים ושואבי מים. זה ביזיון אמיתי".

יו"ר מרצ ניצן הורביץ מסית נגד תלמידי הישיבות: ‏מאות  ישראלים נתקעו בחו״ל בגלל הקורונה,  ולא מורשים לחזור כדי לחיות עם משפחתם. אבל אלפי תלמידי ישיבה רשאים לבוא?  זו אפליה דתית בחסות הקורונה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.