דפים

יום שלישי, 25 בדצמבר 2018

ידיעות כלליות

טוכפלד ב'ישראל היום': נתניהו, במידה שינצח, ינוקה לחלוטין מבחינה ציבורית ויקשה מאוד על מנדלבליט להחליט להגיש כתב אישום ללא ביטחון מלא שתהיה הרשעה, אחרת יפיל במו ידיו ראש ממשלה שזה עתה נבחר.


טוכפלד: תרחיש נוסף הוא להודיע על כוונתו להמשיך לכהן בתפקידו גם לאחר הגשת כתב אישום. מהלך כזה יהפוך אותו לראש הממשלה הראשון שמנהל את ישיבות הממשלה בימי ראשון ומופיע בבתי משפט בימי שני. הזוי, אבל אפשרי.


אריק בנדר: הסקר הבוקר מלמד שאם ינצח בבחירות יוכל נתניהו, כפי שהצהיר לשמור על קואליצית ימין־חרדים בהרכב זהה לנוכחית עם 63 מנדטים אך עם פוטנציאל להרחיב את שורותיה ביחד עם אורלי לוי אבקסיס וגם מפלגת גנץ.


ישראל היום: ח"כ אורי מקלב תוקף את ליברמן בשיחה עם יהודה שלזינגר ומאשים אותו בהפלת הממשלה: "מי שהפיל את ממשלת הימין הוא אביגדור ליברמן - מי שהפיל את ממשלת הימין זה הימין. הגיוס לצבא הוא לא הנושא".


ח"כ יואב בן צור ב"קול חי": ש"ס תהיה הפתעת הבחירות. אנחנו לא חוששים מאלי ישי ולא נראה לי שאיחוד עם מפלגתו על הפרק. מה שחכם שלום כהן והמועצת יורו לנו – נעשה"


ח"כ יעקב אשר לקאהן ב"קול חי": "הציבור החרדי מצפה מאיתנו לאחדות. אתמול היתה שיחה טובה בין ליצמן לגפני. נכון שכשהולכים לבד מביאים יותר קולות, אבל יש גם כוח לאחדות. מקווה שנגיע להגשת הרשימות עם סיכומים מראש"

עוד מח"כ אשר בקול חי: הכח שלנו יגדל אם נשכיל להגיע להסכמות על שוויון ברשימה ולהתאחד כמה שיותר מוקדם ולא להכנס לויכוחים ועימותים עד ליום הגשת הרשימות כפי שהיה בעבר. ההחלטות הללו חייבות להתקבל כבר בימים הקרובים.


ח״כ מנחם מוזס לזיגמן ב׳קול ברמה׳ - אתמול היתה לנו ישיבת סיעה מצוינת, כולנו מבינים שצריכים להתאחד וככה להגיע ליעד של 8 מנדטים ונוכל להעביר חוק גיוס מושלם.



אליעזר שולמן: ההודעה על הליכה לבחירות ב-ד' בניסן (9 באפריל) תפסה בהפתעה מוחלטת את הח"כים החרדיים. חברי הכנסת גפני ומקלב חששו שבתקשורת יוצג שהקשיים בתיקון חוק הגיוס הם שהביאו לכך, ויצאו בבליץ ראיונות בהם האשימו את פרישת אביגדור ליברמן שהביאה לכך. זה הצליח להם.

עוד מאליעזר שולמן: הספין התקשורתי הצליח למקלב וגפני כי ח"כים ממפלגות שונות התבקשו על ידי כלי תקשורת להתראיין בלי שהיה להם דבר מהותי להגיד. מקלב הציע להם את המסר של האשמת פרישת ליברמן והם אכן חזרו עליו.


ח"כ ינון אזולאי לאבי רצון ב'רדיו ירושלים': "בבחירות המוניצפאליות הסקרים ניבאו לש"ס התרסקות ברשויות ששם תנועת ש"ס הכפילה ושילשה את כוחה. מבחן הכוח האמיתי של תנועת ש"ס זה השטח שהוכיח כי הוא מחובר חזק עם התנועה".


יצחק נחשוני: מעולם לא היו בחירות שהוכרעו על חודו של קול אחד כפי שהן הפעם. תוצאת הבחירות תוכרע בקול אחד - קולו של מנדלבליט. את מי מעניין רצון העם? הוא ולא הנשיא יקבע מי ירכיב את הממשלה הבאה, הוא את הרכב הקואליציה והאם אריה דרעי יהיה שר בה. זה רע לנתניהו אבל עשוי לחזק את דרעי ושס.


טוכפלד ב׳ישראל היום׳: למרות המתקפה של נתניהו על גדעון סער, בליכוד מעריכים כי סער יתברג במקום גבוה ברשימה ואף יזכה לעמדת מחליפו של נתניהו, אם וכאשר תיפתח התמודדות לראשות ׳הליכוד׳ אחרי הבחירות.


׳ישראל היום׳: לפחות כ-40 ח״כים לא ישובו לכנסת הבאה - עיקר הלחץ בקרב חברי הכנסת של ׳המחנה הציוני׳ כמו מיקי רוזנטל, יוסי יונה, סוויד ונחמיאס ורבין. גם בסיעות ׳יש עתיד׳ ו׳כולנו׳ לא ברור לחלק מהחברים מה יהיה איתם והאם ישבצו אותם ברשימה.


ח"כ דוד ביטן בגלי ישראל: ״זה היה ברור לגמרי שיש בעיה והעסק הזה הולך לבחירות, הכנסת הייתה כמו סוף העולם. הייתה לי שיחה עם ליצמן והבנתי שהאיש נחוש ואין מה לעשות, אז הבנתי שהולכים לבחירות״


גדעון סער ברשת ב': "אני מתמודד בבחירות ברשימת הליכוד. אני מאמין שההצלחה שלי בפריימריז תסייע לליכוד לנצח בבחירות. נפגעתי מזה שרה"מ סימן אותי, אבל זה כרגע לא חשוב, צריך לדעת לראות את הכללי מעל האישי".


ח"כ אביגדור ליברמן ב'גלי ישראל' - ‏״אני אומר לך ב-200 אחוז, 'ישראל ביתנו' תרוץ לבד בבחירות הקרובות, ותביא 9 מנדטים, אני מתחייב על כך״.


'ערוץ 10': גדעון סער הודיע לפעילי הליכוד כי הוא מינה ראש מטה בחירות ואמר - "אנחנו נכנסים ממחר להערכות לפריימריז".


יאיר לפיד באולפן 'ווינט' - "לא אשב בממשלה עם נתניהו אם יוגש נגדו כתב אישום. קורא ליועמ"ש להודיע לפני הבחירות מה החלטתו".


נחשוני ב-ynet: ליו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני יש כעת אינטרס פוליטי מובהק לחולל מפץ פוליטי אמיתי ברמה הארצית, כשהוא מגובה בנתונים מחמיאים מהזירה המוניציפאלית.


ישי כהן בפרסום ראשון ב'כיכר': המצע של עדינה בר שלום כולל תחבורה ציבורית למקומות בילוי בשבת, וכן פתיחת מרכולים ותחנות דלק.


אליעזר שולמן: בישיבת ראשי המפלגות אתמול בלשכת אדלשטיין הציע שוב נתניהו לנוכחים להעביר בכנסת הנוכחית את חוק הגיוס כדי להסיר את הנושא מסדר היום. ליצמן הביע התנגדות כהוראת מועצג"ת.


בהתכתבות בטלגרם של חכ״י ׳הליכוד׳ מיקי זוהר ושרן השכל, כתבה דפנה ליאל: ״מחר יובא חוק פיזור הכנסת ב- 3 קריאות במליאה״. זוהר עונה לה: ״ייתכן ויהיו שינויים״, השכל: ״לחרדים יש זמן עד מחר לשנות את דעתם״. ירון אברהם: ״האם מיקי זוהר יודע משהו שאנחנו לא״.


ח"כ ינון אזולאי לשומפלבי ב- ynet: "תנועת ש"ס היא תנועה חברתית, והוכיחה זאת בעשייה שלה בקדנציה האחרונה, יו"ר התנועה העניק כספים קואליציונים לטובת כלל האוכלוסיה - הציבור הרגיש זאת בכיס. החיבור היחיד של תנועת ש"ס זה עם הציבור".


רשת ב': פרסום ראשון: מחר צפוי נאום של גל הירש באירוע השקת ספרו החדש על מנהיגות -במהלך הנאום גם את ההחלטה להיכנס אל העשייה הציבורית וככל הנראה הפוליטית. המועד לקבלת החלטה על כניסה למערכת הפוליטית קצר – והירש לפי מקורביו צפוי להחליט בקרוב.


דפנה ליאל: מיקי זוהר נעל עכשיו את ישיבת ועדת הכנסת בלי לאשר פטור מחובת הנחה לחוק לפיזור הכנסת. דורש לאפשר לקואליציה להמשיך לחוקק עד ה9 בינואר (90 יום לפני הבחירות).


יובל קרני: מרוב ההתלהבות מבני גנץ שכחנו לרגע רמטכ"ל אחר- גבי אשכנזי - שלמרות הסיכויים הנמוכים מנהל בימים האחרונים שיחות עם גורמים פוליטים בכמה מפלגות.


טל שניידר: פריימריז בעבודה, ליכוד, בית יהודי, מרצ, חד״ש ובל״ד - בין השבוע האחרון של ינואר לשבועיים ראשוניים של פברואר. רוב המפלגות טרם החליטו תאריך.


רה"מ לשעבר אהוד ברק קורא ללכד את המחנה הציוני: "אין שחר להתארגנות של כמה מפלגות קטנות. כל אחד יכול להוביל, אבל צריך להפוך את השלטון"


משה (בוגי) יעלון מודיע על הקמת מפלגה: "הבטחתי ואני מקיים, אני יוצא לדרך בראש מפלגה. זאת תיהיה מפלגה בלי קונצים. כל חיי הייתי החייל של המדינה, אני קורא לכם להיכנס יחד איתי מתחת לאלונקה ולהביא תקווה לישראל"


להמשך כנסו כאן:

 הוחלט סופית: הבחירות ב-9 באפריל, ד' ניסן.


איתי גדסי בטוויטר: ‏לאחר ההודעה על בחירות, סגן השר מאיר פרוש צפוי לפרוש מתפקידו ולחזור לכנסת עוד לפני הבחירות, מחשש שדגל תתמודד לבד ותיקח את מימון הבחירות. כתוצאה, כהונתו של ח"כ יעקב אשר תיפסק.


אליטוב: ‏לפיד שתמך בחוק הגיוס בקריאה הראשונה, מתנגד לאותו חוק בדיוק בקריאה השניה והשלישית. לא הגיוס מעניין אותו. לא טובת הצבא. בטח לא בניית גשר עם האוכלוסיה החרדית. רק פוליטיקה של שנאה.


גלסנר: ‏עוד בטרם נחקק, הביא חוק הגיוס החדש הישג בלתי מבוטל: יאיר לפיד נאלץ להודות שהחרדים והגיוס הם בס"ה כלי פוליטי ציני בידו, במאבק נטול כל בדל אידאולוגיה! ברגע האמת - הלוחם המהולל בוגר סיירת 'במחנה', בחר להצביע נגד החוק שלמענו הטיף. לא בושה, תענוג!


השר אופיר אקוניס: ‏יאיר לפיד עשה את הזיגזג הגדול ביותר של העשור הנוכחי. רק לפני חודש אמר בקולו שחייבים להעביר את חוק הגיוס. לפיד הוכיח שהוא כאחרון העסקנים הפוליטיים – עסקנותו אומנותו. אנחנו מפריכים לחלוטין את הדברים ההזויים של יאיר לפיד. אין דילים"


יוסי אליטוב: התחייבות של אבי גבאי: מנדט אחד לא פחות מ-27 בבחירות.


׳ווינט׳: מנדלבליט לא יפרסם את ההחלטה על תיקי נתניהו סמוך לבחירות כדי לא להשפיע על התוצאות.


השר יריב לוין על הודעת לפיד: "לפיד הוכיח שוב שהפוליטיקה הקטנה מובילה אותו, וגיוס החרדים ושילובם בחברה הם רק סיסמת בחירות"


פריי חושף ב'קו עיתונות': בכירים בש"ס הארצית הודיעו למשה ליאון כי הם מוכנים לוותר על תפקיד ממלא מקום ראש העיר שניתן להם לטובת כניסתו של עופר ברקוביץ לקואליציה. עפ"י ההצעה, ברקוביץ ישמש כמ"מ וסגן.


מיכאל שמש בטוויטר: מדהים איזו מלחמה הירואית ניהל כאן ראש הממשלה נגד פירוק הממשלה רק לפני כמה ימים על רקע המתיחות בדרום. כולל נימוקים של מצב ביטחוני רגיש וכו׳.. עכשיו, כשהגיע ההזדמנות לפרק על חוק הגיוס נראה שנתניהו אפי׳ לא מצמץ.


ברייטקופף בטוויטר: ‏הבחירות האחרונות הוכיחו שהדרך היחידה למצות את האלקטורט החרדי האמיתי הוא בריצה נפרדת. דגל התורה במומנטום ויכולה לקבל 4-5 מנדטים. אגודת ישראל עם אלי ישי והפלג יכולה להביא מספר דומה. שלום מדומה יביא חמישה מנדטים ביום טוב.


חנן קריסטל ברשת ב: בחירות באפריל הם לטובת נתניהו, העביר לעצמו את תיק הבטחון, כל מה שביבי מתמקד זה החקירות ומנדלבליט והתאריך שבחר טוב לו, אורלי לוי רצה לבד, התאריך אחרי הנאום באייפק, בוגי בבעיה לא עובר חסימה, יחבור לשמאל כנראה. בני גנץ זה הנעלם כרגע.


ראשי "יהדות התורה" בהודעה משותפת: הרב ליצמן והרב גפני נועדו הערב לישיבת עבודה ראשונה וסיכמו על קיום פגישה נוספת בימים הקרובים ולקיום הידברות על מנת להגיע לסיכומים לקראת הבחירות.


מני גירא שורץ בערוץ 20: הקדמת הבחירות מלמדת כי נתניהו מתואם עם ליצמן. ריצה משותפת של אגודה ודגל אפשרית אבל קשה הרבה יותר ממה שזה נראה, לא תהיה הכרעה מהירה.


אדמקר בטוויטר: חוק פיזור הכנסת יובא להצבעה בשלוש קריאות ביום רביעי , הכל ביום אחד.


ריבלין ובלום ב'קול חי': אם אגודה ודגל ירוצו ביחד לא תהיה מוטיבציה לפעילים, אני לא רואה את דייטש וראוכברגר יעבדו יחד, אם ילכו בנפרד יש חשש ששתי המפלגות לא יעברו את אחוז החסימה.


יו״ר המחנ״צ ‎אבי גבאי: ״הבחירות הקרובות הן רק ביני לבין נתניהו. באפריל ננצח. כל המועמדים האחרים כבר הודיעו שהם יישבו עם נתניהו״.


'ערוץ 2': אהוד ברק על הבחירות: ״יש אפשרות שאצטרף לגוש נגד נתניהו״.


'‏הליכוד' בתגובה על דבריו של אהוד ברק ב'ערוץ 2': "הציבור הישראלי בעט ובצדק את אהוד ברק עם כרטיס בכיוון אחד. ראש הממשלה הכושל בתולדות ישראל יצפה בבחירות הקרובות בטלוויזיה".


יו״ר 'הבית היהודי' נפתלי בנט בהודעה: ״אנחנו משלימים עכשיו ארבע שנים טובות, והולכים לבחירות. כמו כל דבר טוב, גם הממשלה הזו הגיעה לסיומה. אני חושב שטוב לבוא לעם שרוצה ממשלה לאומית חזקה ולבחור מחדש, כדי שישראל תחזור לנצח״.


ח״כ משה גפני במהדורה המרכזית למימרן ב׳קול חי׳ - ״לא הולכים לבחירות בגלל חוק הגיוס, רק יאיר לפיד מנסה לרכוב על זה כי הוא לא מבין דבר וחצי דבר בנושאים אחרים רק בשנאת חרדים״.

עוד מח"כ גפני למימרן ב'קול חי' - "הקדנציה האחרונה הייתה מלאה בעשיה מרובה ונושא תקציב הישיבות הוא במרכזו. לא היה יום במשך ה-4 שנים האחרונות שלא הודיתי על הסיעתא דשמיא הגדולה שהייתה לנו".

עוד מח"כ גפני למימרן ב'קול חי' - "אני נמצא עם נתניהו הרבה שעות, אני מתקנא בקור הרוח שלו. הוא התנהג איתנו בהוגנות ולכן יש לנו הכרת הטוב אליו. יש עליו לחצים שאין להם אח ורע בשום מקום בעולם. כרגע אני לא רואה מישהו שיכול להחליף אותו. יש לו הרבה מעלות וגם חסרונות, אבל מעלותיו עולות בהרבה על החסרונות".

גפני למימרן ב'קול חי': "בסבירות גבוהה המפלגות שהיו בקואליציה הנוכחית יהיו גם בקואליציה הבאה. אם יהיו שינויים דרמטיים נדע להתמודד גם עם זה".


ח"כ אורי מקלב לגלסנר ב'קול ברמה' - "היה ברור שחוק הגיוס הוא חוק פיזור הכנסת. נתניהו בלוליניות טובה עשה הכל שזה לא ייפול על הבעיות המשפטיות שלו".

ח"כ מקלב לגלסנר ב'קול ברמה' - ״אנחנו עשינו את המוטל עלינו ונלחמנו עבור בני התורה. בכל קואליציה שתורכב נעמוד על זה בראש ובראשונה שחוק הגיוס יוסדר״.



מור לוי בערוץ 2: בכל פעם שנערכו בישראל בחירות בעונת האביב, נבחר לתפקיד ראש הממשלה מועמד חדש. האם הבחירות שייערכו באביב 2019 יהיו הראשונות שיצליחו לשבור את הסטטיסטיקה - ונתניהו ייבחר שוב?


גל ברגר: ‏באופן מקרי או לא, ב9 באפריל אמור להיכנס לעזה המשלוח הקטרי האחרון מתוך 6 של 15 מיליון דולר כל אחד.


ריבלין ובלום ב'קול חי': אם אגודה ודגל ירוצו ביחד לא תהיה מוטיבציה לפעילים, אני לא רואה את דייטש וראוכברגר יעבדו יחד, אם ילכו בנפרד יש חשש ששתי המפלגות לא יעברו את אחוז החסימה.


ויסברג ב'בחדרי': דרמה בעולם ההתרמות בחצרות החסידים. הרבי מדושינסקיא הורה היום לבטל התרמה המונית באינטרנט של החסידות עם יעד של 10 מיליון שקלים. העסקנים הבטיחו כי ההתרמה תיעשה רק באמצעות הטלפון.


אבי גבאי מודיע כעת - ״אני יעמוד במקום ה-1 ברשימתי ואהיה המועמד של המפלגה לראשות הממשלה״.


בחירות 2019 - ׳ערוץ 10׳: השר לשעבר דן מרידור שוקל לחזור למערכת הפוליטית.


רפי פרלשטיין: ‏עקף את ברקוביץ בסיבוב - פרסום ראשון: חבר המועצה יהודה בן יוסף חתם כעת על כניסה עצמאית לקואליציית משה ליאון. החתימה כעת בלשכת ראש העיר בכיכר ספרא.


הפילוג הספרדי חוזר! יו"ר 'יחד' אלי ישי ליאיר שרקי ב'ערוץ 2': "אני רץ בבחירות מול ש"ס".


יו"ר ועדת הכנסת מיקי זוהר מאיים: באם מספר חוקים חשובים אותם אעביר ליו"ר הקואליציה ולמרכז האופוזיציה לא יגיעו להסכמות ויוצבעו - לא אוכל לקבוע את מועד הבחירות ולא לקדם את חוק פיזור הכנסת.


סגה"ש פרוש מגיב לדברי גפני: אם הוא לא יפנים זאת, נחזור על זה כל פעם. דגל היא זו שהפרה את הסיכום עם שלו"א כבר חצי שנה לפני הבחירות, וכדי להוציא זאת מכל ספק גפני קיבל מפרוש 5 מכתבים שיבוא לבוררות, אך גפני התחמק וסירב לבוא לבוררות.


אמנון אברמוביץ ב"ערוץ 2": נתניהו ויתר על אירועי יום העצמאות והשכול לטובת החשש מהגשת כתב אישום נגדו מצידו של מנדלבליט.


עמית סגל בערוץ 2: לנתניהו יש רק 55 ח"כים שיצטרפו לממשלתו אם יוגש נגדו כתב אישום.

עמית סגל ב"ערוץ 2": חמשת הנעלמים של מערכת הבחירות הקרובה: האם מנדלבליט יחליט על כתב אישום? האם יהיה איחוד במרכז-שמאל? האם גדעון סער יצליח? כמה מפלגות לא יעברו את אחוז החסימה? כמה גבוה יהיה אחוז ההצבעה?


מיכאל שמש: התיאום הסודי בין נתניהו לכחלון: שוחחו אתמול בארבע עיניים וסיכמו על בחירות - בליכוד תכננו להביך את לפיד ולהביא להצבעה את חוק הגיוס, החרדים התנגדו.


ח"כ מוזס למימרן ב'קול חי' - "המשימה הראשונה של 'יהדות התורה' לקראת הבחירות היא האחדות. המשימה השניה זה להילחם באדישות. חוק הגיוס מסכן את קיומינו, והציבור החרדי צריך לדעת שהפעם אין מקום לשאננות כמו שקרה בירושלים".


׳כאן 11׳: הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ לא יספיק להקים מפלגה חדשה, וייאלץ לחבור למפלגה קיימת. הוא נמצא בקשר רציף עם עדינה בר-שלום שכבר הקימה מפלגה.


יעקב ריבלין למימרן ב'קול חי' - "החישוב אומר שאם 'דגל' ו'אגודה' ירוצו בנפרד בבחירות הקרובות, שתי הסיעות צרכיות להביא יחד 270 אלף קול כשבבחירות האחרונות היו 210 אלף. זה סיכון שאף אחד מהצדדים מוכן לקחת, ולכן הם ירוצו ביחד באין ברירה".


אבי בלום למימרן ב'קול חי' - "באגודת ישראל מבינים שחייבים שינוי בהרכב הרשימה. דווקא המחלוקת שהייתה ברשויות המקומיות תביא לאחדות והבנה מחודשת בבחירות הכלליות".

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.